Alapértelmezett, Hírek

Székelyudvarhelyen szervezik a III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar országos döntőjét

A Wilfried Martens Centre for European Studies és a Kós Károly Akadémia Alapítvány a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT) partnerségben idén is megszervezi a MIÉRT Erdélyi Perpatvart Székelyudvarhelyen a Harghita Business Center épületében (II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatt) december 17-én, szombaton 10 órai kedettel.
Az esemény célja, hogy az erdélyi magyar középiskolások magabiztosan elsajátítsák az akadémiai vita alapjait, és a mindennapi életben is fel tudják használni az itt szerzett tapasztalatokat.
Idén Székelyudvarhelyen kerül sor a III. MIÉRT Erdélyi Perpatvar döntőjére, melyen 8 vitázni vágyó csapat igyekszik megszerezni az első helyet, és a vele járó brüsszeli tanulmányutat. A döntő során a háromfős csapatok számos közéleti, politikai, gazdaság, illetve szociális témakörben kell megfogalmazzák logikus érveiket, felhasználva az elmúlt hónapokban tanult akadémiai vita alapjait. Az első 4 vitát követően, a zsűri a 4 legjobb csapatot juttatja tovább az elődöntőbe, ahonnan majd egyenes kieséssel jut tovább az első és második elődöntő nyertese a Döntő vitába.
A döntő a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) facebook oldalán december 17-én, szombaton 10 órától élőben is követhető.