1999

1999. július 20., kedd VII. évfolyam, 1517. szám

***      Markó Béla szövetségi elnök 1999. július 22-ére, csütörtök délelôtt 11.00 órára a marosvásárhelyi Szövetségi Elnöki Irodába összehívta a Szövetségi Etikai és Fegyelmi Bizottság alakuló ülését.

 

***      A Területi Szervezetekért Felelôs Fôosztály kiszállássorozatának elsô allomásaként Nagy Zsolt ügyvezetô alelnök és Naphegyi Andrea referens Szilágy megyében tanácskozott. A Seres Dénes szenátor, megyei RMDSZ-elnök, Deák László ügyvezetô elnök és Kerekes Edit Zilah városi RMDSZ-elnök részvételével tartott találkozó során a szervezet életérôl, rövid távú programjairól, kiszállásokról tanácskoztak, áttekintették a szervezet sajátos gondjait, kéréseit, tájékozódtak a szervezet belsô választásokkal kapcsolatos álláspontjáról.

 

***      A Petôfi Sándor halálának 150. évfordulója alkalmával a hónap végén sorra kerülô megemlékezô ünnepségek elôkészületeinek jegyében kedden, július 20-án, megérkezett Erdélybe, Nagylakra a Kiskunfélegyházai Önkormányzat adományaként a július 31-én, szombaton felállítandó Petôfi-szobor. A forradalmár költô szobra Arad, Déva, Nagyszeben, Medgyes, Segesvár útvonalon kedd este érkezik meg Fehéregyházára, az útvonalon a magyarok lakta községekben, településeken a magyar történelmi egyházak templomaiban mindenütt megkondulnak a harangok az esemény tiszteletére. A fehéregyházi ünnepi megemlékezés keretében a szobor leleplezésére július 31-én, szombaton déli 12.00 órakor kerül sor.

 

***      Lapzártakor futott be a hír: az Alkotmánybíróság 1999. július 20-án, kedden, alkotmányosnak ítélte a Parlament által a tavaszi ülészak végén elfogadott módosított Tanügyi törvényt.