1997

1997. szeptember 18. V. évfolyam, 1116. szám

***      Riedl Rudolf Szatmár megyei prefektus közlése szerint Szatmár megyében – a módosított Helyhatósági törvény értelmében – 116 helységben kell kitenni kétnyelvő névtáblát. Ebből 107 helységben magyar, 7-ben német, kettőben pedig cigány nyelven is ki kell írni a település nevét. Sajtóértesülések szerint Riedl Rudolf kiküldte az értesítést az érintett települések polgármesteri hivatalaiba.

 

***      Pécsi Ferenc Szatmár megyei képviselő a román Parlament IPU-delegációja tagjaként szeptember 7–16-a között részt vett Kairóban az Interparlamentáris Unió 98. konferenciáján.

A konferencia alatt sor került a kairói magyar nagykövetségen a finnugor parlamenti csoport találkozójára, amelyen részt vettek a magyar, a finn és az észt delegáció tagjai, valamint az Orosz Föderációból egy képviselő aki a kisebbségeket képviselte. Romániából ezen a találkozón Pécsi Ferenc vett részt, akinek javaslatára a finnugor parlamenti csoport tagjai közé fogadta a román Parlament IPU-csoportjának két RMDSZ-es vezetőtanácsi tagját: Pécsi Ferencet és Kovács Csabát. A jövőben mindkettejüket meghívják a csoport tanácskozásaira.