1997

1997. október 7., kedd V. évfolyam, 1127. szám

***      Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke 1997. október 6-i keltezéssel levelet intézett Markó Bélának az RMDSZ szövetségi elnökének, az RMDSZ V. Kongresszusa munkálatainak sikeres befejezése alkalmából.

A levél így hangzik:

„Aggódó figyelemmel kísértem konferenciátokat, és szívembôl örülök, hogy egységeteket sikerült megôrizni. Az RMDSZ új kormányzati szerepében bebizonyította valóságérzékét, mértéktartását és bölcsességét. Szívembôl gratulálok Valamennyiôtöknek.

Meleg barátsággal: Göncz Árpád”

 

***      1997. október 6-án, az aradi vértanúk emlékmûvének hagyományos koszorúzási ünnepségén az RMDSZ nevében Markó Béla szövetségi elnök mondott megemlékezô beszédet. Az ünnepségen jelen voltak az RMDSZ más vezetôi, országos és helyi tisztségviselôi, továbbá hivatalos, magyarországi személyek, valamint a határon túli magyar kisebbségek szervezeteinek képviselôi.

 

***      A Szenátus 1997. október 6-i, hétfôi ülésén, a politikai nyilatkozatok napirendi pontjánál Frunda György szenátor megemlékezett a szabadságharcos aradi vértanúkról kivégzésük 148. évfordulója alkalmából. Az RMDSZ Maros megyei szenátora emlékeztetett arra, hogy a mártírhalált szenvedett honvédtábornokok öt nemzet fiaiból kerültek ki. Hangoztatta: a történelem bennünket ítélt arra, hogy a nemzetek közötti összefogással megvalósítsuk végre a szabadság, egyenlôség és testvériség eszményeit.