1997

1997. március 21., péntek V. évfolyam, 992. szám

***      Markó Béla szövetségi elnök március 20-án, csütörtökön, Kolozsváron részt vett a magyar történelmi egyházak püspökeinek tanácskozásán, ahol az elkobozott egyházi javak helyzetéről, a Kultusztörvény előkészítéséről folytattak megbeszélést.

 

***      Ugyanaznap délután Béres András oktatásügyi államtitkárral együtt Markó Béla szövetségi elnök részt vett Kolozsváron az RMDSZ Felsőoktatási Tanácsának megbeszélésén.

 

***      Március 21-én, pénteken, a kora délutáni órákban Emil Constantinescu államelnök megbeszélést folytatott a kormánykoalíciós pártok vezetőivel. A találkozón az RMDSZ-t Markó Béla szenátor, szövetségi elnök képviselte.

 

***      Hogy ne Húsvét vasárnapján kelljen az urnák elé járulni, egy héttel előbbre hozták a gyergyószentmiklósi polgármester-választást. A vasárnap, március 23-án sorra kerülő második fordulóban így a választópolgárok nagyobb arányú jelenlétére lehet számítani a szavazóurnáknál. A szavazók arányszámától függetlenül azonban a második fordulóban mindenképpen érvényes lesz a gyergyószentmiklósiak akarata, megválasztják a város új polgármesterét.