1997

1997. június 18., szerda V. évfolyam, 1051. szám

***  Június 17-én, kedden este került sor a szövetség bukaresti székházában az RMDSZ vezetőinek, parlamenti képviselőinek és szenátorainak szokásos heti tanácskozására az RMDSZ kormányzati tisztségviselőivel. A tanácskozáson Markó Béla szövetségi elnök és Takács Csaba ügyvezető elnök jelenlétében megvitatták a kormányzati munka aktuális kérdéseit, a koalíciós egyeztetések és a kormányprogram szellemében megvalósításra váró időszerő feladatokat, kiemelten a Tanügyi törvény módosítására vonatkozó törvénytervezet helyzetét, a Földtörvénnyel kapcsolatos egyeztetett koalíciós álláspontot, az RMDSZ kormányzati tisztségviselői beszámoltak az egyes tárcákban folyó munkáról, az elkövetkező időszakban esedékes, megoldandó feladatokról.

 

***  Kedden, június 17-én, a napirend előtti felszólalások során Rákóczi Lajos Bihar megyei képviselő beszédében a múlt hét végén bekövetkezett Bihar megyei árvízről tájékoztatta a T. Házat. Az RMDSZ-képviselő sürgős és határozott lépéseket követelt a kormánytól, mindenekelőtt pedig kérte az érintett területek katasztrófa sújtotta övezetté való nyilvánítását.

 

***  Mint már jeleztük, 1997. június 21-én, szombaton de. 10 órától a kolozsvári Szent Mihály Plébánia dísztermében tartja soros ülését a Szövetségi Egyeztető Tanács. Az ülés napirendjén szerepel Markó Béla szövetségi elnök tájékoztatója aktuális politikai kérdésekről, Béres András oktatásügyi államtitkár tájékoztatója a Tanügyi törvény módosításáról, valamint a SZET alapszabályzatának módosítása.