1996

1996. szeptember 25., szerda IV. évfolyam, 873. szám

                                                             Választási hírek:

 

***      Markó Béla szövetségi elnök jelenlétében szerdán, szeptember 25-én Kolozsváron ülésezett az Országos Kampánystáb. A tanácskozáson részt vettek Takács Csaba ügyvezető elnök, kampányigazgató, Tokay György képviselő, az RMDSZ elnökjelöltjének tanácsosa, Nagy Zsolt ifjúságügyi ügyvezető alelnök, Kós Anna ügyvezető elnökségi titkárságvezető, médiafelelős, Székely István, önkormányzati főelőadó – az Országos Kampánystáb tagjai –, valamint Niculescu Antal, Frunda György államelnökjelölt szóvivője és kampányfelelőse.

A tanácskozás résztvevői szervezési kérdésekről, a megyei listák véglegesítésével kapcsolatos tennivalókról, a kampány költségvetéséről, médiakérdésekről és az RMDSZ választási kampányának naptári tervéről folytattak vitát és hoztak megfelelő, a kampány hatékony kibontakoztatását szolgáló döntéseket.

 

***      Kedden, szeptember 24-én, közös ülést tartott a Kolozs Megyei Ügyvezető Tanács és a megyei kampánystáb. A tanácskozáson részt vett Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke, kampányigazgató, aki általános tájékoztatást adott a jelöltállítások helyzetéről, az Országos Kampánystáb kapcsolattartásáról a területi szervezetekkel, majd hangsúlyosan kitért a Választási törvény előírásaiból fakadó tennivalókra, a médiakampányra, a választási plakátok és más propagandaanyagok terjesztésének kérdéseire.

A tanácskozáson megfelelő döntések születtek a megyei választási kampánnyal kapcsolatos szervezési kérdésekben.

 

***      A Maros megyei listák 1996. szeptember 21-én történt véglegesítésével kapcsolatban Németh János és Borbély László képviselők nyújtottak be óvást. Az óvásokat a szakértői bizottság véleményezése után a szeptember 26-ra, csütörtök délelőtt 11 órára Marosvásárhelyre összehívott Operatív Tanács vizsgálja meg és bírálja el.