1996

1996. szeptember 20., péntek IV. évfolyam, 870. szám

                                                                                    Választási hírek:

 

***               Mint már jeleztük, szeptember 19-én, csütörtökön Frunda György szenátor, az RMDSZ államfőjelöltje Takács Csaba ügyvezető elnök, kampányigazgató kíséretében Hunyad megyébe látogatott. A kampánykörúton mindvégig jelen voltak Borbély László Maros, és Tokay György Arad megyei képviselő, az RMDSZ kampánystábjának tagjai, továbbá Fekete Zsolt Hunyad megyei képviselő és Niculescu Antal, Frunda György kampányfelelőse és szóvivője, valamint a Hunyad megyei RMDSZ szenátor- és képviselőjelöltje, Fodor Endre, illetve Segesvári Miklós.

A Hunyad megyei kampánykörút déli 12 órakor Csernakeresztúron kezdődött, ahol Frunda György államfőjelölt a római katolikus templom előtti téren tartott beszédet, azon a helyen, ahol kopjafa emlékeztet a bukovinai székelyek több mint 80 évvel ezelőtti letelepedésére a faluban.  Ezt követően Frunda György és az RMDSZ többi tisztségviselője kötetlenül elbeszélgettek a helybéliekkel, és meglátogatták a csernakeresztúri falumúzeumot.

Délután 3 órakor Vulkánban folytatódott a kampánykörút. Az idei választási kampány során először látogatott államfőjelölt a bányászvárosba. Miután Takács Csaba ügyvezető elnök, kampányigazgató megnyitotta a Hunyad megyei RMDSZ-kampányt, Frunda György két nyelven, románul és magyarul ismertette választási programját, és ugyancsak két nyelven válaszolt a román és magyar anyanyelvő hallgatóság kérdéseire.

A Hunyad megyei látogatás harmadik állomása Lupény volt. A bányászváros mozitermében székely népviseletbe öltözött gyermekek fogadták Frunda Györgyöt, s a termet zsúfolásig megtöltötte a mintegy 300 érdeklődő. Jelen volt a város polgármestere, alpolgármestere, több városi tanácsos, valamint a helyi vállalatok, intézmények vezetői. Itt is két nyelven mutatta be programját az RMDSZ államelnökjelöltje, majd válaszolt a hallgatóság kérdéseire.

A zsilvölgyi látogatás Petrozsényban ért véget, ahol ugyancsak nagyszámú érdeklődő fogadta a vendégeket. A lakossági fórumon jelen volt a bányászváros polgármestere, alpolgármestere, közéleti személyiségek, több politikai párt helyi képviselője. Frunda György programját itt is két nyelven mutatta be.

A Hunyad megyei találkozókon bemutatkoztak az RMDSZ megyei listavezető szenátor-, illetve képviselőjelöltjei is.

 

***               Szeptember 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap a Brassó megyei Alsórákoson, illetve Barcaújfaluban és Krizbán kerül sor választási találkozókra Kovács Csaba és Aranyosi János képviselő-, illetve szenátorjelölt részvételével. Alsórákoson szombaton 19 órakor, Barcaújfaluban vasárnap 13 órakor, Krizbán pedig az újfalui találkozó után, 15 órakor mutatkoznak be a választóknak a Brassó megyei RMDSZ listavezető jelöltjei.