1996

1996., november 26., kedd IV. évfolyam, 917. szám

***      November 25-én délután ülésezett Marosvásárhelyen az RMDSZ Operatív Tanácsa. A testület tájékoztatást hallgatott meg a kormánykoalíciós tárgyalásokról, ezt követően pedig személyi javaslatokat vitattak meg, és a kormányban való részvétellel kapcsolatos személyi kérdésekben döntöttek.

Kedden, november 26-án, az RMDSZ tárgyalóküldöttsége folytatja a kormánykoalíciós tárgyalásokat.

 

***      1996. november 22–23-án Herkulesfürdőn tartotta országos konferenciáját a CNSLR-Frőőia szakszervezet konfederációja. A konferencia munkálatain az RMDSZ képviseletében Náznán Jenő gazdasági ügyvezető alelnök vett részt. A tanácskozáson a konfederáció tevékenységét elemezték, továbbá a szakszervezeti munkát szabályozó szervezési kérdéseket oldottak meg.

 

***      1996. november 26-án, kedden délután a szövetség bukaresti székházában ülést tartott az RMDSZ képviselőházi frakciója. Az ülés napirendjén egyetlen pontként szerepelt a frakció vezetőségének megválasztása. A választás eredményeként a frakció vezetője az elkövetkező ülésszakra: Vida Gyula. Alelnökök: Pécsi Ferenc és Varga Attila, titkár: Ráduly Róbert. A frakció ugyanakkor Kónya-Hamar Sándort jelölte a Képviselőház Állandó Bürójának titkári tisztségébe.

Lapzárta után ült össze együttes ülésre az RMDSZ szenátusi és képviselőházi csoportja.