1996

1996. november 15., péntek IV. évfolyam, 910. szám

***      November 15-én, pénteken, Markó Béla szövetségi elnök jelenlétében, az Ügyvezető Elnökség kezdeményezésére Kolozsváron tanácskozásra összeült a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsa. Az ülés napirendjén a november 3-i választások eredményeinek elemzése szerepel és konzultációs tanácskozás folyik az RMDSZ új helyzetben történő politizálásának főbb kérdéseiről.

A tanácskozás lapzártakor még nem ért véget.

 

***      Az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Mővelődés- és Egyházügyi Főosztálya az idén is kiadja az év mővelődési eseménynaptárát – a pályázatok elbírálását végző kuratóriumok, az írott és elektronikus sajtó, a mővelődési fórumok nélkülözhetetlen segédeszközét. A kiadvány teljességének biztosítása érdekében az eseménynaptár szerkesztői felkérik az önszerveződő civil egyesületeket, alapítványokat, országos hatókörő szövetségeket, mindazokat, akik mővelődési rendezvényeket terveznek az 1997-es esztendőre, hogy folyó év december 15-ig küldjék el 1997-es eseménynaptár-tervezetüket a következő címre: Laskay Sándor, 3400 Cluj, P-őa Unirii 10/21.

 

***      November 21-én tisztújító közgyőlést tart az RMDSZ gyergyószentmiklósi városi szervezete. A szervezet jelenlegi elnöke családi okokból nem vállalja tovább a tisztséget. A közgyőlés résztvevői két elnökjelölt – Kontesveller József és Suciu Gábor – közül választják majd meg a városi szervezet új elnökét. Az új választmány a körzetek által már megválasztott képviselőkből, valamint az RMDSZ társszervezeteinek megbízott küldötteiből áll össze.