1996

1996. július 29., hétfő IV. évfolyam, 832. szám

***                                                            KÖZLEMÉNY

 

  1. július 31-re szerda du. 16 órára összehívom az országos kampányelnökséget a marosvásárhelyi elnöki irodába.

 

Marosvásárhely, 1996. július 29.

                                                                                                               Markó Béla

   szövetségi elnök

 

***                                                      SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

  1. július 27-én szombaton, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete Választmányának tagjai, a város tanácsosai, a helyi sajtó képviselői és más érdeklődők Bálványosfürdőn találkoztak Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszterrel.

Az RMDSZ által kezdeményezett találkozón, a kölcsönös – politikai eseményeket is magába foglaló – tájékoztatáson túl, megállapodás született arra vonatkozóan, hogy az ősz folyamán Jeszenszky Géza egy hosszabb körút keretében ellátogat Kézdivásárhelyre is.

 

Kézdivásárhely, 1996. július 28.

                                   Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezetének                                                                                                        Tájékoztatási Szolgálata

 

***      Az RMDSZ Bihar megyei vezetősége felhívással fordult a megye magyar lakosságához, melyben kéri, hogy minél többen vegyenek részt a közelgő parlamenti választások jelöltállítási és döntéselőkészítési folyamatában. A felhívásban közzéteszik azt is, hogy az SZKT Határozatának szellemében milyen módon történik a jelöltállítás.

 

***      1996. július 22–26-a között a Bukaresti Egyetem Jogi Fakultásán zajlottak a IX. Faluszociológiai Világkongresszus munkálatai, melyen Neményi József Nándor RMDSZ-képviselő A forradalom utáni agrárpolitika egy magyar szociológus szemszögéből címmel tartott előadást.

 

***      Az Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa mély megrend­üléssel tudatja, hogy szeretett főpásztora D. Dr. Erdő János püspök életének 84. évében, 1996. július 27-én szombaton délután elhunyt. Egész életét egyháza és népe valamint a hazai és külföldi egyházakkal való ökumenikus kapcsolatok kiépítésének szolgálatába állította. Erdő János püspök temetése 1996. július 31-én, szerdán déli 12 órakor lesz a kolozsvári belvárosi unitárius templomból.