1996

1996. július 26., péntek IV. évfolyam, 831. szám

***      A Szatmár megyei Ákos község tanácsának július 23-i ­rendkívüli ülésén a megyei tanács részéről jelen volt Szabó István alelnök, Riedl Rudolf állandó bizottsági tag és Erdei D. István, az RMDSZ-frakció vezetője. A megyei és a helyi költségvetéssel, pontosabban a közpénzek elosztásával és felhasználásával kapcsolatban heves, de ténytisztázó vita zajlott le. A nyilt ülésen részt vett Muzsnay Árpád megyei RMDSZ elnök, aki utóbb a szervezet országos, megyei és helyi problémáiról, a parlamenti választások előkészületeiről beszélgetett el a megjelentekkel.

 

***      A VII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem keretében június 24-én, Egyetemi autonómia, diákönszerveződés címmel megtartott kerekasztal- vitán részt vett Nagy Zsolt ügyvezető alelnök, az Ifjúsági Főosztály vezetője, Antal Attila, az OMDSZ elnöke és Borboly Csaba a MAKOSZ elnökségi tagja.

Nagy Zsolt pénteken, július 26-án részt vett az Állampolgár Menedzser Egylet által Kirujfürdőn Diákönkormányzat, Szabadegyetem felcímmel meghirdetett tábor rendezvényein.

 

***      Pontosítás az 1996. július 24-i RMDSZ Tájékoztatóhoz: Frunda György államelnök-jelölt kampánystábjának vezetője Niculescu Antal. Ugyanakkor Frunda szenátor felkérte Tokay György képviselőt, Hajdu Gábor szenátort, Varga Attila képviselőt, Birtalan Ákos képviselőt, Szalka Józsefet, Asztalos Ferenc képviselőt, Borebély László képviselőt és Verestóy Attila szenátort, hogy tanácsdó testületet alkotva, vegyenek részt kampánystábjának munkájában.