1996

1996. július 1., hétfő IV. évfolyam, 813. szám

*** A Future of Europe Trust londoni székhelyő alapítvány szervezésében 1996. június 28-29-én nemzetközi szemináriumra került sor Brassóban a Reform konszolidációja címmel. A rendezvényen fiatal parlamenti képviselők és fiatal politikusok vettek részt Albániából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Lengyelországból, Szerbiából és Romániából. A szeminárium témaköre a privatizációs folyamat folytatása, az idegen tőkebefektetések és a multinacionális cégek szerepe az átmenet időszakában.

Az RMDSZ részéről jelen voltak a szemináriumon Szilágyi Zsolt Bihar megyei képviselő és Vajda László, a szövetségi elnök politikai tanácsosa.

*** A Szenátus épületében 1996. június 24–28-a között parlamenti szeminárium zajlott le a Frost-Solomon Program keretében, az Egyesült Államok Kongresszusa, a Kongresszus Kutató Intézete és a Román Parlament közös rendezésében. Az amerikai kongresszus mőködését megvilágító kurzusokat és szemináriumokat neves amerikai szakértők vezették.

Az RMDSZ részéről Mezei József parlamenti szakértő és Niculescu Antal, a szövetségi elnök politikai tanácsadója vett részt a rendezvényen.