1996

1996. január 31., szerda IV. évfolyam, 708. szám

*** Az Ügyvezető Elnökség 1996. január 30-án tartott ülése kezdetén kegyelettel emlékezett meg Ferencz Csabáról, az RMDSZ Temes megyei szervezete múlt héten váratlanul elhunyt elnökéről.

Az első napirendi pont keretében Takács Csaba ügyvezető elnök tájékoztatta a testületet az RMDSZ küldöttsége január 24-én sorra került megbeszéléséről Magyar Bálint magyar mővelődési és közoktatási miniszterrel.

A továbbiakban az Ügyvezető Elnökség részletesen áttekintette az 1995 szeptembere és 1996 májusa közötti időszak SZKT-üléseinek tematikájára 1995 júliusában tett ügyvezető elnökségi ajánlások megvalósításának helyzetét, és ezeket aktualizálva újabb javaslatokat fogalmazott meg, amelyeket továbbít az SZKT Állandó Bizottságának.

A testület foglalkozott az RMDSZ gazdasági programja véglegesítésének elvi kérdéseivel, és meghallgatta a gazdasági alelnök tájékoztatóját a folyamat szervezési hátteréről, valamint jelenlegi stádiumáról. Ugyanakkor az Ügyvezető Elnökség elemezte a privatizációval kapcsolatos határozatok végrehajtását és a Gazdasági Főosztály ezzel kapcsolatos feladatait.