1996

1996. január 19., péntek IV. évfolyam, 700. szám

*** A Keresztény Demokrata Nemzeti Parasztpárt (PNőCD) január 19-én délelőtt Bukarestben megnyílt háromnapos kongresszusán az RMDSZ-t Tokay György, a Szövetség képviselőházi frakciójának vezetője, ügyvezető alelnök képviselte.

A kongresszust üdvözlő beszédében Tokay György emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hat esztendőben a két politikai szervezet a barikádnak ugyanazon az oldalán állott, hiszen mindkét szervezet hasonló vagy azonos erkölcsi és politikai értékrend megvalósításáért szállt síkra. Az RMDSZ képviselője hangsúlyozta a partneri egyenlőségen alapuló politikai együttmőködés szükségességét ezen értékek védelme érdekében, még akkor is, ha tagadhatatlan, hogy szervezeteink egyes kérdéseket különbözőképpen ítélnek meg. Tokay György itt példának a Gyulafehérvári Nyilatkozatot említette.

*** 1996. január 19-én, Marosszentgyörgyön értekezletre került sor a Maros megyei mezőgazdasági társaságok vezetőivel, amelyen részt vett Náznán Jenő, az RMDSZ gazdasági alelnöke. A tanácskozás résztvevői megtárgyalták a vetőmagtermesztést és -forgalmazást szabályozó 1995/75. sz. törvény és a 79. sz. kormányhatározat alkalmazásából fakadó tennivalókat, valamint a gepállomások privatizációja kapcsán felvetődő kérdéseket.

*** Január 19-én, pénteken délután Tokay György, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője, ügyvezető alelnök a szövetség bukaresti székházában fogadta dr. Surján Lászlót, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnökét, aki meghívottként részt vesz a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt bukaresti kongresszusán.

A találkozón kölcsönös tájékoztatásra került sor a két szervezetet foglalkoztató aktuálpolitikai kérdésekről, és szó esett az RMDSZ és a KDNP közötti együttmőködés bővítésének lehetőségeiről.