1996

1996. február 27., kedd IV. évfolyam, 727. szám

*** KÖZLEMÉNY

1996. március 9-ére, szombaton reggel 9 órára Csíkszeredába összehívom a Szövetségi Képviselők Tanácsát. Az ülés kétnapos, vasárnap délutánig tart.

Az SZKT Állandó Bizottsága az Ügyvezető Elnökséggel is konzultálva a március 9-10-i ülésre a következő napirendet javasolja:

1. A belső választások;

2. Az SZKT Mőködési Szabályzatának módosítása;

3. Beszámoló a helyhatósági választási előkészületekről;

4. A Mezőgazdasági Főosztály megalakítása;

5. Előterjesztés a Párttörvénnyel kapcsolatban;

6. Helyzetjelentés és Felhívás a privatizációval kapcsolatban;

7. Az oktatási alelnök személyének megerősítése;

8. Költségvetési vita;

9. Interpellációk;

10. Különfélék.

Bukarest, 1996. február 27.

Markó Béla

szövetségi elnök

*** Mint már jelentettük, 1996. február 24-én Markó Béla szövetségi elnök, Takács Csaba ügyvezető elnök és Fekete Zsolt Hunyad megyei képviselő a Zsilvölgyébe látogattak, ahol Borbély Márton megyei RMDSZ-elnökkel és Hauer Erik megyei ügyvezető elnökkel együtt Lupényban, majd Petrozsényban lakossági fórumon találkoztak a helyi RMDSZ képviselőivel és az ott élő magyarokkal. Mindkét találkozón tartalmas párbeszéd zajlott a közelgő választásokról, a politikai helyzetről, helyi oktatási és kulturális gondokról, szociális és gazdasági problémákról. Másnap, február 25-én Markó Béla, Takács Csaba és Fekete Zsolt sajtóértekezleten vettek részt Déván, majd Markó Béla és Fekete Zsolt lakossági fórumon találkozott a dévai, illetve vajdahunyadi magyarság képviselőivel. Mindkét városban külön megbeszélést folytattak a helyi RMDSZ vezetőivel.

*** 1995. február 27-én, Markó Béla szövetségi elnök fogadta Ragnar Ängeby-t, Svédország romániai nagykövetét. A találkozón a vendég a romániai magyarságot foglalkoztató kérdésekről, az RMDSZ aktuálpolitikai törekvéseiről kért és kapott tájékoztatást.