1996

1996. február 19., hétfő IV. évfolyam, 721. szám

*** KÖZLEMÉNY

1996. február 24-re, szombat délelőtt 11 órára, az RMDSZ marosvásárhelyi Köcsög utcai (Ulciorului 4. szám) elnöki irodába összehívom az RMDSZ Szabályzat-felügyelő Bizottságának alakuló ülését.

Bukarest, 1996. február 19.

Markó Béla

szövetségi elnök

*** 1996. február 17-én, szombaton, Markó Béla szövetségi elnök, Takács Csaba ügyvezető elnök és Demeter János önkormányzatokért és területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök Csíkszeredában részt vettek a Csíkszéki Területi Szervezet közgyőlésén.

A közgyőlés meghosszabbította a területi elnökség és a választmányi tagok mandátumát, döntött abban, hogy a területi szervezet körzetében mindenütt saját jelölteket állít a helyhatósági választásokra, ugyanakkor elfogadta a helyhatósági választások szabályozását, a jelöltállítás módozatát.

A közgyőlés elfogadta az RMDSZ Csíkszéki Területi Szervezetének a területi választmány által kidolgozott és jóváhagyott alapszabályzatát, a Területi Etikai Bizottság és Területi Ellenőrző Bizottság összetételét, jóváhagyta az elnökség beszámolóját és a gazdasági jelentést.

Ugyanaznap délután Markó Béla és Takács Csaba a gyergyószentmiklósi RMDSZ-választmánnyal találkoztak, általános politikai kérdéseket és a helyhatósági választások előkészületeinek helyzetét beszélték meg.

*** Az 1996. február 15-én Nagyváradon rendezett Polgári Fórum keretében Szabó Lajos Mátyás politológus, MSZP országyőlési képviselő tartott előadást Kelet-európai országok a rendszerváltozás után címmel. A rendezvény után a magyarországi vendég találkozott a Bihar megyei RMDSZ vezetőivel.

*** Nagy Zsolt ügyvezető alelnök, az Ifjúságügyi Főosztály vezetője pénteken, február 16-án megkezdte körútját a magyar ifjúsági szervezeteknél. A körút célja személyes kapcsolatfelvétel a különböző ifjúsági szövetségek helyi szervezeteivel, adatgyőjtés egy szociológiai tanulmányhoz és a hiányzó erőforrás-térkép összeállítása egy információs rendszer létrehozása céljából. A körút első napján, pénteken brassói, sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és csíkszeredai szervezetekkel került sor megbeszélésekre.