1995

1995. június 12, hétfő III. évfolyam, 550. szám

*** Június 6-án az RMDSZ marosvásárhelyi székházában megbeszélést tartottak a Maros megyei ifjúsági szervezetek képviselõi. A 14 szervezet, illetve tevékenységi csoport képviselői kifejezték azt az igényüket, hogy az Ügyvezetõ Elnökség Ifjúsági Főosztálya segítségével tájékozódhassanak a hasonló profilú, más megyékben tevékenykedõ ifjúsági szervezetekről, kapcsolatfelvétel céljából.
A jelenlévők – tudomásul véve Markó Béla szövetségi elnök közleményét az SZKT alakuló ülésének június 31-i összehívásáról – értetlenségüknek adtak kifejezést azzal kapcsolatban, hogy miképpen jelölhet a MIT SZKT-képviselőket az erdélyi ifjúsági szervezetek képviseletében, amikor a megyei ifjúsági tanácsok sem alakultak még meg. Felkérték Zonda Attila megyei elnököt, igényelje az Ifjúsági Főosztálytól a romániai magyar ifjúsági szervezetek nyilvántartását, illetve regisztrációját számukra.
A Maros megyei ifjúsági szervezetek következő találkozójára június 16-án kerül sor, amikor szeretnék megalakítani a megyei ifjúsági szervezetek tanácsát, rögzítve célkitűzéseit és belső működési szabályzatát, és ki szeretnék jelölni a Területi Ifjúsági Tanács küldötteit a MIT országos konferenciájára.