1995

1995. február 10., péntek III. évfolyam, 469. szám

*** Az RMDSZ Maros megyei szervezete 1995. február 9-én új rendezvénysorozatot indított el RMDSZ Klub elnevezéssel.
Az ezután heti rendszerességgel, minden csütörtökön délután 5 órakor kezdődő rendezvények célja az erdélyi magyar művelődési, tudományos, gazdasági és egyházi élet jeles személyiségeivel való találkozások, melyeken a meghívottak életük, munkásságuk bemutatásán kívül ismertethetik könyveiket, műveiket, illetve – előadóművészek esetében – kedvenc műsoraikból adhatnak elő a megjelent érdeklődőknek.
Az RMDSZ Klub színesebbé tételéért minden esemény főszereplője meghívhatja még két barátját is, akikkel társalogva teljesebb kép alakulhat ki a magyarság jeles személyiségeiről. E találkozókon a jelenlévők kötetlen beszélgetést folytathatnak a rendezvény meghívottjaival.
Február 9-én, a megyei szervezet székházában az RMDSZ Klub meghívottja Kincses Elemér, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház magyar tagozatának rendezője volt, aki Merza István építészt és Pokorny László intézményvezetőt hívta meg a találkozóra. Klubvezető házigazda Zonda Attila megyei elnök volt.
A februári program szerint 16-án Toró Tibor akadémikus és barátai, 23-án pedig Varga László és ifjú barátai lesznek az RMDSZ Klub vendégei.
A márciusi, áprilisi és májusi RMDSZ Klub meghívottjai között olyan személyiségek szerepelnek, mint Illyés Kinga színművésznő, Bandi Dezső iparművész, Ráduly János néprajzkutató, Eckstein-Kovács Péter szabadelvű politikus, dr. Szöllősi Árpád közgazdász (Svájc), Kányádi Sándor Herder-díjas költő, Csávossy György, az RMGE elnöke és mások. Egyébként a meghívottak személyére vonatkozóan a Maros megyei RMDSZ titkárságán szívesen veszik a művelődni vágyó és a közösségi együttlétet kedvelő érdeklődők javaslatait.