1994

1994. november 21., hétfő II. évfolyam, 416. szám

*** Pénteken, november 18-án, Zilahon ülésezett a Szilágy megyei RMDSZ választmánya. Az Ügyvezető Elnökség részéről a választmányi ülésen jelen voltak Bodó Barna politikai és Somai József szervezési alelnökök. A választmány megvitatta a területi szervezet új mőködési szabályzatát és a belső választással kapcsolatos kérdéseket.

*** Szombaton, november 19-én, Temesváron tisztújító közgyőlést tartott a Temes megyei RMDSZ választmánya. Az ülésen megválasztották a Területi Képviselők Tanácsának tagjait, valamint Ferenczi Csaba személyében a területi szervezet elnökét. Az Ügyvezető Elnökség képviseletében Bodó Barna politikai és Somai József szervezési alelnök vett részt a tisztújító ülésen.

*** A csernakeresztúri (Hunyad megye) Hagyományőrző Csoport 1994. november 19-én, szombaton avatta fel a Magyar Tájházat. Az ünnepi rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődött a csernakeresztúri templomban. Ezután került sor a Magyar Tájház ünnepélyes felavatására. Ünnepi beszédet mondott többek között Takács Csaba ügyvezető elnök és Kötő József mővelődési és egyházügyi alelnök, az EMKE főjegyzője. Az eseményt levélben üdvözölte Tabajdi Csaba, a Magyar Köztársaság miniszterelnöki hivatalának politikai államtitkára.

*** Az aradi Minorita Rendház és az EMKE Arad megyei szervezetének szervezésében november 19-én, szombaton került sor az aradi Minorita Kultúrház újjászentelésére. Jelen volt és beszédet mondott az ünnepi szertartáson Kötő József mővelődési és egyházügyi alelnök, az EMKE főjegyzője.

*** 1994. november 18–20-a között került sor Bukarestben a romániai politikai pártok fiatal tisztségviselői számára a PHARE program keretében rendezett háromnapos szemináriumra „Politikai pártok stratégiája és struktúrája” címmel. A szeminárium első része annak a programnak, amelyet a franciaországi Est Libertés, valamint a romániai Pluralizmusért Alapítvány és Polgári Akcióért Alapítvány szervez az új politikus nemzedék képzésének segítésére.
A szemináriumon, amely párhuzamosan Bulgáriában és Albániában is folyik, az RMDSZ részéről Szilágyi Zsolt Bihar megyei képviselő és Vajda László, a szövetségi elnök politikai tanácsosa vett részt.
A program folytatásaként a résztvevők egy csoportja megfigyelőként jelen lesz a decemberi bulgáriai választásokon.