1994

1994. május 5., csütörtök II. évfolyam, 276. szám

*** Gyergyószentmiklós Városi Tanácsa rendezésében, 1994. május 6-án kegyeletteljes megemlékezésre kerül sor a holocaust áldozatairól. A gyergyói zsinagógában ökumenikus vallási szertartással egybekötött megemlékezésen igét hirdet dr. Jakubinyi György római katolikus érsek, Tőkés László és Csiha Kálmán református püspök, továbbá szól az egybegyőltekhez Avshalom Megiddon, Izrael bukaresti nagykövete, valamint a helyi zsidó közösség részéről Friedmann Arthur és dr. Hermann László.
Délután 14 órakor a Városháza Tanácstermében felavatják Burján Emil szobrászmővész alkotásait, s az ünnepi rendezvényen beszédet mond Szabad György, a Magyar Köztársaság Országgyőlésének elnöke, Markó Béla, az RMDSZ elnöke és Dézsi Zoltán, a város polgármestere, az SZKT Állandó Bizottságának az elnöke.

*** A május 8-án, vasárnap sorra kerülő magyarországi parlamenti választásokra az RMDSZ is küld megfigyelőket. Szövetségünk részéről Somai József ügyvezető alelnök, Incze Tibor szenátor, Antal István és Székely Ervin képviselő, valamint Bulyovszki Lóránd, az SZKT Állandó Bizottságának alelnöke vesz részt megfigyelőként Magyarország e fontos politikai eseményén.

*** 1994. május 2-án Gyergyószentmiklóson az RMGE vezetősége nevében dr. Csávossy György elnök, Farkas Zoltán ügyvezető alelnök, Mátéffy Győző elnökségi tag felkeresték Bart Ottó tisztelendő urat, az Agrocaritas Transilvania igazgatóját. A megbeszélés során kölcsönös információcserére került sor az RMGE, illetve az Agrocaritas célkitőzéseiről, a közösen elvégzendő feladatokról. Megegyezés jött létre a további együttmőködés lehetőségeiről, melynek során az RMGE felvállalta a szakmai hozzájárulást, valamint azt, hogy állandó rovatot biztosít az Erdélyi Gazdában az Agrocaritas Transilvaniának a gépkörök tevékenységére vonatkozó anyagai és hirdetései közlésére.