1994

1994. január 6., csütörtök II. évfolyam, 193. szám

***      1994. január 5-én, szerdán, Tokay György, az RMDSZ képviselőházi csoportjának elnöke találkozott Gabriel Marmarával, a washingtoni székhelyő Európa-kutató Intézet munkatársával. A román származású amerikai kutató az ellenzéki pártok politikusaival folytatott megbeszélés-sorozatot Bukarestben.

A találkozón Gabriel Marmara az RMDSZ jelenlegi és távlati célkitőzéseiről érdeklődött. A megbeszélés után átvette azt a dokumentumgyőjteményt is, amely az RMDSZ Európa Tanácshoz eljuttatott Memorandumát, a Kisebbségi törvénytervezetet és más dokumentumokat tartalmazza.

 

***      A Képviselőházban január 4-én, 5-én és 6-án folytatódott a házszabály vitája. Az RMDSZ részéről Madaras Lázár, Mátis Jenő, Sinkó István, Márton Árpád, András Imre és Nagy Benedek szólalt fel és terjesztett elő módosító javaslatokat.

 

***      A Tájékoztató 187. számában az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete tisztújító ülésének időpontját tévesen közölték.A helyes időpont 1994. február 11. Hasonlóképpen hibásan jelent meg a Nagyenyeden (vagy Kolozsváron) a szórványvidéki anyanyelvő oktatás kérdéseiről megtartandó tanácskozás időpontja. A kétnapos tanácskozásra 1994. január 22–23-án kerül sor. Mindkét hibáért elnézést kérünk.