1994

1994. január 11., kedd II. évfolyam, 196. szám

***      A Demokratikus Konvenciót sértő elnöki szóvivői kijelentése nyomán a Konvenció Tanácsában hozott döntés értelmében, szövetségeseihez hasonlóan, az RMDSZ lemondta részvételét az Iliescu elnökkel mára tervezett megbeszélésen. Újabb konzultáció alapján a DK pártjai közös tárgyaláson vesznek részt a Cotroceni Palotában, szerdán, január 12-én délelőtt 10 órakor. Az RMDSZ-t Markó Béla szövetségi elnök és Takács Csaba ügyvezető elnök képviseli a tárgyaláson.

 

***      1994. január 9-én a Fehér megyei RMDSZ vezetősége folytatta téli falujáró akcióját.

Vasárnap délben Torockószentgyörgy RMDSZ-tagságával találkoztak megyei vezetőink. A találkozón felvetődtek a falu aktuális gondjai, többek között a vadállomány által okozott károk, a gazdakör megszervezésének lehetőségei és előnyei. A győlés tisztújítással végződött, amelyet többszöri próbálkozás után siker koronázott.

Késő délután Magyarlapádon került sor újabb találkozóra a tagsággal, a helyi RMDSZ megalakulásának negyedik évfordulóján. Itt különösképpen a falu lakossága által visszaigényelt gyümölcsös és a Parlament munkájával kapcsolatos kérdések kerültek az érdeklődés középpontjába.

 

***      1993. január 9-én a Maros megyei RMDSZ a téli falujáró program keretében három győlést tartott. Kelementelkén Kolcsár Sándor elnökségi tag, Kerekes Károly képviselő, Fodor Imre megyei tanácsos, dr. Kelemen Attila állatorvos, Görgényszentimrén és Görgényüvegcsürön Zonda Attila megyei alelnök, Elek Barna képviselő, Zsigmond Lajos megyei tanácsos, Márk Endre szászrégeni RMDSZ-elnök és Iszlai Árpád városi tanácsos vett részt a találkozón.

A találkozók résztvevői tájékozódtak a sajátos helyi gondokról, és szervezési, gazdasági, önkormányzati és egyéb kérdéseket tárgyaltak meg az egybegyőltekkel.

A falujárás tovább folytatódik, január 16-án négy győlésre kerül sor, amelyek helyszínét és időpontját időben közöljük.

 

***      Az Ügyvezető Elnökség e heti ülését előre nem látható okok miatt január 12-ről január 13-ra, csütörtökre halasztja. Az ülés helye változatlanul a kolozsvári, Pavlov utca 21. szám alatti székház, ahol az RMDSZ vezetősége 17 órai kezdettel sajtóértekezletet is tart.