1994

1994. február 25., péntek II. évfolyam, 229. szám

*** Csütörtökön, február 24-én tartotta rendes heti ülését a Demokratikus Konvenció Végrehajtó Bizottsága. Az RMDSZ képviseletében Takács Csaba ügyvezető elnök és Niculescu Antal politikai tanácsos vett részt a tenácskozáson.
A kormánypárttal folytatandó tárgyalásokkal kapcsolatos kérdések vitája során Takács Csaba kifejtette, hogy szövetségünk csakis a Demokratikus Konvencióval együtt vett részt az esetleges tárgyalásokon.

*** Az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Gazdasági Főosztálya a magyarországi Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatallal történt egyeztetés alapján közli, hogy a nyugati hadifogság nem jogosít kárpótlásra. Az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal fejlécével ellátott őrlapok nem a nyugati hadifogságra, hanem az oroszországi hadifogságra, illetve kényszermunkára, valamint az Észek-Erdélyből deportáltakra vonatkoznak. Az utóbbi időben Erdélyben megjelent más őrlapok nem a magyar kárpótlási hivataltól, tehát nem hivatalos szervektől származnak, ezek magánszemélyek révén, illetve civil kezdeményezés nyomán kerültek forgalomba.

*** Új RMDSZ-szolgáltatások beindítását kezdeményezte a Maros megyei szervezet elnöksége.
A Maros megyei RMDSZ Bolyai utcai székházában ingyenes munkaközvetítés indul. Az állandó és alkalmi, esetleg sürgős munkát igénylők ajánlataikat a székház titkárságán jelenthetik be, és ugyanide várják a munkavállalók keresleteit is. Az ismert szakmák és képesítés nélküli munkakörök mellett a legkülönbözőbb szolgáltatások jöhetnek szóba: háztartási és kerti munka, pótmamaszolgálat, idős- és beteggondozás, lomtalanítás, korrepetálás stb. A munkaadói és munkavállalói ajánlatokat naponta de. 10-től du. 5-ig lehet bejelenteni. A garanciák és fizetség kérdését a felek egymás között rendezik.
Ugyancsak a székházban lelki tanácsadás vehető igénybe. Szakképzett pszichológus minden szerdán du. 4–6 között tart fogadóórát – előjegyzés alapján.
A megyei szervezet elnöksége ugyanakkor értesíti a tagságot, hogy a városi körzetekben segítő szolgálat mőködik a rászorulók számára, a székházban pedig hétfőtől péntekig a kifüggesztett program szerint jogi tanácsadás, gyógyszerosztás, parlamenti képviselők és helyhatósági tanácsosok fogadóórái, valamint más érdekvédelmi szolgáltatások állnak a tagság rendelkezésére.