1994

1994. február 24., csütörtök II. évfolyam, 228. szám

*** 1994. február 23-án, Borbély László, az RMDSZ képviselőházi frakciójának alelnöke és Niculescu Antal a szövetségi elnök politikai tanácsosa találkozott Ignace van Steenberge-el, Belgium bukaresti nagykövetével.
A Borbély László kérésére sorra került találkozón az RMDSZ-képviselő beszámolt a román parlamenti küldöttségnek 1994. február 14–18-a között Brüsszelben, az Európai Parlamentnél és a Belga Parlament külügyi bizottságánál tett látogatásáról, és átadta a nagykövet úrnak az RMDSZ legújabb dokumentumcsomagját.

*** Február 22–24-e között ülésezett Ankarában a Fekete-tengeri Parlamenti Unió jogügyi és politikai problémákkal foglalkozó bizottsága. A két tagú román parlamenti delegációban az RMDSZ-t Kerekes Károly képviselte.

*** Nemrégiben tartotta tisztújító közgyőlését az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete.
A közgyőlésen a helyi önkormányzat részéről jelen volt és köszöntő beszédet mondott Laza Kozma Tiberiu liberális pártvezér, Beszterce alpolgármestere. A megyei DK részéről Marius Pop, a KDNPP és a DK megyei elnöke üdvözölte a közgyőlést.
Az RMDSZ Ügyvezető Elnökségét Katona Miklós és Kerekes Sándor képviselte.
A közgyőlés elfogadta az új RMDSZ-struktúrát, azzal a fenntartással, hogy a belső választásokig a közgyőlés megmaradjon a szervezet döntéshozó szerveként.
A megyei szervezet elnökévé Jakab Mihályt választották, akinek javaslatára a közgyőlés az ügyvezető elnöki tisztségbe Toók Katalint választotta.
Hasonlóképpen megválasztották a 25 tagú Megyei Küldöttek Tanácsát, amelynek első munkaülésére március első felében kerül sor. Ekkor döntenek az alelnöki tisztségeket betöltő személyekről.