1994

1994. december 7., szerda II. évfolyam, 427. szám

*** Az RMDSZ Kolozs megyei elnöksége folytatja tavalyi kezdeményezését: kihelyezett elnökségi üléseket tart a városi kerületekben, illetve a tájegységi körzetekben. Ezeken a tanácskozásokon az illetékes választmányok tevékenységének elemzése, a tennivalók és lehetőségek, valamint a megyei vezetőséggel szembeni elvárások számbavétele szerepel napirenden.
Az „új sorozatban” eddig Désen, a Külső- és Belső-Monostori, a Pata-Györgyfalvi, a Kolozsvár-Alsóvárosi, a Hidelvei körzetekben volt találkozó. Az Aranyosgyéresen december 2-án megtartott ülésen a helybeli választmány tagjain kívül részt vettek a detrehemtelepi és aranyosgerendi RMDSZ-vezetők és önkormányzati képviselők. A tanácskozást közgyőlés követte.
A következő találkozók menetrendje: Kolozsvár-Belváros (december 8), Kolozsvár-Donáth (december 9), Egeres tájegységi körzet (december 11), Bánffyhunyad (december 12), Tordaszentlászló (december 13), Kolozsvár-Bulgária-telep (december 14), Kolozsvár-Tóköz (december 15).
A megyei elnökséget az eddigi találkozókon Molnos Lajos megyei elnök, Boros János, Pálffy Károly, Minier Csaba alelnökök, valamint Pálffy Zoltán titkár, elnökségi tag képviselték.

*** December 11-én, Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsa ülésének befejezése után sajtóértekezletet tart az RMDSZ vezetősége.

*** Kedden, december 6-án, a Nemzetközi Tanulmányi Központ kerekasztal-beszélgetést szervezett a Társadalmi Párbeszéd Csoport (GDS) székházában. A kerekasztal résztvevői Gabriel Andreescu, Valentin Stan és Renate Weber „Románia kapcsolatai a Moldovai Köztársasággal” címő közös tanulmányáról folytattak igen érdekes vitát. A moderátor Gabriel Andreescu volt. Az RMDSZ képviseletében Mátis Jenő képviselő és Niculescu Antal, a szövetségi elnök politikai tanácsosa vett részt a rendezvényen, amelyen politikusok, politológusok, újságírók és diplomaták mondták el véleményüket a témában.