1994

1994. december 27., kedd II. évfolyam, 440. szám

*** A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Marosvásárhelyen 1989. december 25-én alakult meg, vagyis öt évvel ezelőtt. Az évforduló tiszteletére a megyei szervezet vasárnap, december 25-én gálamősort szervezett, amelyet állófogadás követett.
Az eseményen meghívottként részt vettek az alapító tagok, a megyei TKT-képviselők, a megyei tanács RMDSZ-tanácsosai, a marosvásárhelyi tanács RMDSZ-csoportja, a városi körzeti és a vidéki kerületi RMDSZ-szervezetek elnökei.
Az ünnepi eseményen beszédet mondott Zonda Attila, a megyei szervezet elnöke, Markó Béla szövetségi elnök és Sütő András író, a Maros megyei szervezet tiszteletbeli elnöke.
A rendezvényen fölléptek: a „Bernády György” kamarakórus Csíki Ágnes vezényletével, Ferenczi Gyöngyi versmondó, Kozma Péter és Ábrám Csilla hangszerszólisták, a Mővészeti Líceum Pro Musica diák-vonósnégyese Derzsi Albert tanár vezetésével, a Kővirág progresszív-folk együttes, valamint Ferenczi István, Kilyén Ilka és Györffy András színmővészek. Ugyancsak az ünnepi rendezvény keretében nyílt meg Molnár Dénes grafikusmővész egyéni tárlata és egy kollektív kiállítás Albert László, Ábrahám Jakab, Balázs József, Borsos Gábor, Csutak Levente, Kedei Zoltán, Labancz László, Molnár Dénes, Nemes László, Orth István, Pál Péter, Porzsolt Borbála, Szőcs Sándor, Wagner Richard, Zolcsák Sándor és Zsigmond Attila képzőmővészek munkáiból.
Az ötödik évforduló tiszteletére a Maros megyei RMDSZ egy, a megye jellegzetes várait, templomait ábrázoló metszetalbumot adott ki Molnár Dénes munkáiból, 250 számozott példányban.
A mővészi mősort állófogadás követte, amelyen a 262 meghívott kötetlen hangulatban emlékezett az öt évvel ezelőtti eseményre, folytatott eszmecserét az RMDSZ múltjáról és jövőjéről.