1993

1993. május 28., péntek I. évfolyam, 43. szám

***      Egy héttel korábban, május 21-én közölt, sajnos nem egészen pontos hírünket korrigálja Kántor Lajos, a Korunk főszerkesztője. Mint közli – és ezúttal a forrás a lehető leghitelesebb –, „a Korunk szerkesztősége és a kolozsvári polgármesteri hivatal közötti kilakoltatási perben még nem született bírósági döntés. A legközelebbi hivatalos törvényszéki tárgyalás napja június 2-a Egyeztető tárgyalások eredményeként valóban folyamatban van az új helyiségek kiutalása (az előzetes felajánláshoz viszonyítva plusz két szoba, a Iašilor utca 14. sz. alatt), sőt az átköltözés is. Egyelőre a munka a régi helyen (Moøilor utca 3. sz.) folyik tovább.”

***      Május 28-án délután Bukarestbe érkezett a FUEV Karl Kring alelnök által vezetett delegációja, amely az RMDSZ meghívására ötnapos látogatást tesz Romániában. A vendégeket az Otopeni repülőtéren Bodó Barna politikai alelnök, Borbély Imre képviselő és Pillich László FUEV-megbízott fogadta.

             A delegáció még a nap folyamán megkezdte erdélyi körútját, amelynek első állomása Sepsiszentgyörgy. Május 29-én Sepsiszentgyörgyön Esélyeink az önkormányzatra témában kerül sor tanácskozásra a vendégekkel, amelyen részt vesznek Magyari Nándor László önkormányzati és reformügyi alelnök, a megyei tanács elnöke, önkormányzati tanácsosok, Sepsiszentgyörgy polgármestere és az RMDSZ helyi vezetői. Az illyefalvi kulturális központban sorra kerülő látogatás után az erdélyi út második állomása Hargita megye központja, Csíkszereda, ahol ugyanaznap délután György Béla Zsolt gazdasági ügyvezető alelnök szervezésében Gazdasági esélyeink témakörben lesz tanácskozás a FUEV-küldöttség, valamint helyi vállalkozók és vállalatvezetők részvételével.

            A FUEV küldöttség további programjáról hétfői tájékoztatónkban számolunk be.

                                                                        ***

***      Ismételten kérjük a szerkesztőségeket, előfizetőinket, hogy a fax költségek fedezésére az előzetesen megállapított havi 2.500 lejes díjat a B.C.R. filiala sect. 1 Bucurešti 45.10.4.01.0 folyószámlára átutalni szíveskedjenek. Köszönjük.