Hírek

Vincze Loránt: a Martens Központot is tájékoztattuk a Minority SafePack kezdeményezésről.

Az Európai Néppárt politikai alapítványának, a Martens Központnak tegnap, 2017. április 25-i délutáni közgyűlésén ismertette a Minority SafePack kezdeményezést az erdélyi Kós Károly Akadémia nevében Vincze Loránt. A FUEN elnöke a Martens Központ és a tagszervezeteinek támogatását kérte az európai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy az Európai Unió védje és támogassa az őshonos nemzeti kisebbségeket, a nyelvi és kulturális sokszínűséget.

A Martens Központ közgyűlésén tartott előadás kapcsán Vincze Loránt elmondta: „A Kós Károly Akadémia tevékeny a Martens Központban, évente több közös projektet szervez, több európai tagszervezettel együttműködésben. Ezek közül a legnagyobb a hagyományos évi MIÉRT EU Tábor és MIÉRT Akadémia, számos kiadvány és képzés, amelyet a Martens Központ társszervezésében valósít meg.”

Idén is folytatódik a Robert Schumann Intézettel partnerségben szervezett regionális képzéssorozat, témája ezúttal a migráció hatása a társadalomra és a szervezetekre, valamint az önkormányzati vezetőket célzó politikai kommunikációs képzés. A Kós Károly Akadémia idén három országot felölelő projektben is részt vesz, a néppárti közpolitikák és civil részvétel iránt érdeklődő egyetemisták és fiatal oktatók cseréjét célozza Erdélyből, Portugáliából és Olaszországból.

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezést idén áprilisban jegyezte be az Európai Bizottság. A kezdeményezéshez szükséges egymillió aláírás összegyűjtése hivatalosan a FUEN május 17-21. között Kolozsváron megszervezett kongresszusán indul el, amelynek az RMDSZ a házigazdája