RMDSZ Tájékoztató 1993. március 31., szerda I. évfolyam, 3. szám

***      Március 30-án a román parlament két házának együttes ülésén, az 1993. évi költségvetés általános vitájában felszólalt Vida Gyula képviselô és dr. Csapó József szenátor.

***      Március 30-án Markó Béla szövetségi elnök protokolláris látogatáson fogadta Jaromir Kvapilt, a Cseh Köztársaság bukaresti ideiglenes megbízott nagykövetét.

***      A határok sérthetetlenségének és a nemzeti kisebbségek jogainak kérdése a biztonság és a stabilitás tényezôje ebben a térségben – mondta Hartmut Soell úr, a Nyugat-Európai Unió Gyûlésének elnöke, szerdán, március 31-én a Parlament két házának együttes ülésén.

***      Március 31-én folytatódott a Parlament együttes ülésén a költségvetés szakaszonkénti vitája.

***      Az RMDSZ Ügyvezetô Elnöksége 1993. március 30-án Kolozsváron munkaülést tartott. A tanácskozást Takács Csaba ügyvezetô elnök vezette, részt vettek Bodó Barna, Fischer Fülöp Ildikó, György Béla Zsolt, Kötô József, Magyari Nándor László és Somai József. Hiányzott Verestóy Attila szenátusi és Tokay György képviselôházi frakcióvezetô.

            A testület szervezési kérdéseket vitatott meg, az alelnökök felvázolták programjukat és kijelölték a legsürgôsebb feladatokat.

            A testület szükségesnek tartotta az RMDSZ saját – magyar és román nyelvû – sajtójának az elindítását.

            Döntések:

            1. Az Ügyvezetô Elnökség tanácskozásait keddi napokon, 14.30 órai kezdettel tartja.

            2. Az ügyvezetô elnök helyettesei: Bodó Barna (I. helyettes), Somai József (II. helyettes).

***      1993. április 2-án, pénteken 16 órától kerül sor Tôkés László, az RMDSZ tiszteletbeli elnöke sajtóértekezletére a kolozsvári székházban. A sajtótájékoztatón részt vesznek továbbá: Takács Csaba ügyvezetô elnök, Bodó Barna politikai alelnök és dr. Csapó József szenátor.