1999

1999. július 29., csütörtök VII. évfolyam, 1524. szám

***      Mint már jeleztük, Markó Béla szövetségi elnök hétvégi programja igen zsúfolt lesz.

Pénteken, július 30-án, délután kezdôdik meg Martonyi János magyar külügyminiszter székelyföldi körútja, amelyre Markó Béla meghívására kerül sor, s amelyre a magyar diplomácia vezetôjét házigazdaként mindvégig elkíséri az RMDSZ szövetségi elnöke.

Sepsiszentgyörgyön a vendégeket a Kovászna Megyei Tanács épületében fogadják: Márton Árpád megyei RMDSZ-elnök, parlamenti képviselô, Orbán Árpád megyei tanácselnök, Tatu Gheorghe, Kovászna megye prefektusa, Gazda László alprefektus, Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy polgármestere. Este, 18.00 órai kezdettel a Megyei Könyvtár Gábor Áron termében találkozóra kerül sor, amelyen a magyar külügyminiszter és kísérete, Markó Béla szövetségi elnök, valamint a Kovászna megyei RMDSZ-szenátorok és képviselôk, önkormányzati tisztségviselôk találkoznak a megyeszékhely értelmiségével, közéleti személyiségeivel, a politika iránt érdeklôdôkkel.

Július 31-én, szombaton Csíkszeredában Dézsi Zoltán, SZKT-elnök, az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének elnöke, Hargita megye prefektusa, Bíró Albin, a Csíkszéki Területi Szervezet elnöke, alpolgármester, Verestóy Attila szenátor, az Udvarhelyszéki Szervezet elnöke, Kolumbán Gábor, a Hargita Megyei Tanács elnöke, dr. Csedô Csaba, Csíkszereda polgármestere, Hajdu Gábor szenátor, egészségügyi miniszter, Antal István, Garda Dezsô és Nagy István képviselôk, Zsombori Vilmos és Minier Gábor, a megyei tanács alelnökei fogadják a vendégeket. Rövid találkozó után innen indulnak a vendégek és házigazdák Fehéregyházára, hogy részt vegyenek a Petôfi Sándor halálának 150. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, a szoboravatáson és a múzeum megnyitásán. Délután koszorúzásra kerül sor a székelykeresztúri Petôfi-szobornál, majd a vendégeket Benyovszki Lajos, a város polgármestere fogadja.

Ezt követôen a magyar külügyminiszter Korond érintésével Marosvásárhelyre utazik, ahol találkozni fog az RMDSZ országos vezetôségével, kormányzati tisztségviselôivel, szenátoraival, képviselôivel.