1998

1998. március 23., hétfô VI. évfolyam, 1232. szám

***      Szombaton, március 21-én, Csíkszeredában került sor a Szövetségi Képviselôk Tanácsa (SZKT) soros ülésére. Az SZKT meghallgatta a szövetségi elnök beszámolóját a hazai politikai helyzet alakulásáról és az RMDSZ-nek a kormányban kifejtett tevékenységérôl, majd a szövetségi elnök javaslatára elfogadott egy állásfoglalást, amelyben felhívást intézett a koalíciós pártokhoz annak érdekében, hogy ezek vállaljanak szolidárisan felelôsséget az elmúlt másfél év mulasztásaiért, a reform lelassulásáért, a be nem váltott választási ígéretekért, és ezen felelôsségbôl kiindulva kezdjék el azonnal a parlamenti többség helyreállításáról szóló tárgyalásokat.

Az SZKT állást foglalt a koszovói helyzettel, illetve a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletével kapcsolatban is. A három állásfoglalás szövegét az alábbiakban teljességében közöljük.

Ezután a megyei tanácselnökök és elnökhelyettesek beszámolója következett, majd az SZKT elfogadta a szövetség 1998. évi költségvetését.

A szövetségi képviselôk megerôsítették Borbély László kinevezését az RMDSZ kormányzati tevékenységét összehangoló ügyvezetô alelnöki tisztségbe. Az Állandó Bizottság kiegészítésére kvórum hiányában nem került sor.