1998

1998. július 21., kedd VI. évfolyam, 1307. szám

 

***      1998 július 19-én, vasárnap került sor a magyarlapádi (Fehér megye) templomkertben került sor a helyi Refomátus Egyházközség szervezésében arra az emlékünnepélyre, melynek keretében a két világháborúban elesett magyarlapádi hôsök emlékmûvét szentelték fel. Az eseményen az RMDSZ részérôl jelen volt Csávossy György SZET-elnök, Takács Csaba ügyvezetô elnök, Birtalan József a szállítási minisztérium államtitkára és Rácz Levente a Fehér megyei RMDSZ elnöke.

Rövid beszédében az RMDSZ ügyvezetô elnöke méltatta a faluközösség már 1989 elôtt megfogalmazódott szándékát, hogy méltó emléket állítson elesett hozzátartozóinak, és úgy értékelte, hogy a múlttal való szembenézésben, a hôsök tiszteletében a keresztény közösség jövôbe vetett bizalma is kifejezésre kerül. ”Csak az emel emlékmûvet, aki üzenni akar a jövônek is” – fejezte be beszédét Takács Csaba.

 

***      Hozz egy szál virágot Petôfiért jelszó alatt szervezi meg 1998. július 23-án a helyi RMDSZ-szervezet  Kézdivásárhelyen a Petôfi emléktábla avató ünnepségét, amelynek meghívott díszvendégei Markó Béla szövetségi elnök, Tôkés László tiszteletbeli elnök, Németh Zsolt államtitkár, a FIDESZ–MPP alelnöke, Kötô József oktatásügyi és Kelemen Hunor mûvelôdésügyi államtitkárok.