1998

1998. január 7., szerda VI. évfolyam, 1184. szám

***      Kedden, január 6-án, tartotta első idei ülését az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége.

A testület számba vette a szövetség aktuális politikai tevékenységének támogatását szolgáló ügyvezető elnökségi feladatokat, és megfelelő határozatokat hozott ezekre vonatkozóan.

Az Ügyvezető Elnökség megvitatta a csángóvidéki munkanélküliség csökkentésének lehetséges módozatait, valamint az Ügyvezető Elnökség és az SZKT, illetve a SZET közötti kapcsolattartás időszerő kérdéseit.

A továbbiakban az Ügyvezető Elnökség megvizsgált több, a testület mőködésével kapcsolatos adminisztratív jellegő kérdést is, amelyekre vonatkozóan megfelelő intézkedéseket fogadott el.

 

***      1998. január 6-án, az RMDSZ háromszéki szervezetének vezetősége, szenátorai és képviselői tanácskozást tartottak Sepsiszentgyörgyön. A résztvevők megbeszélték a január havi találkozók menetrendjét és megvitattak egyes aktuálpolitikai, illetve szervezési kérdéseket.

Ugyancsak kedden, január 6-án, Márton Árpád Kovászna megyei képviselő Kisborosnyón, a borosnyói polgármester és a kisborosnyói iskolaigazgató meghívására falugyőlésen vett részt. A találkozón a Földtörvény alkalmazásáról, hangsúlyozottan a közbirtokossági erdőkről, valamint a Tanügyi törvény módosításáról volt szó.