1998

1998. január 12., hétfő VI. évfolyam, 1186. szám

***      A parlamenti vakációt felhasználva országszerte folytatódnak a falugyőlések az RMDSZ szenátorainak és képviselőinek, illetve a területi szervezetek vezetőinek és önkormányzati tisztségviselőinek a részvételével.

Kovászna megyében pénteken, január 9-én, Szotyorban Kozsokár Gábor szenátor, Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Kocs János városi RMDSZ-elnök, Árkoson pedig Márton Árpád képviselő találkozott a helybeliekkel.

Vasárnap, január 11-én, Márton Árpád háromszéki képviselő és Balogh Gábor polgármester Zalánpatakán vett részt falugyőlésen.

E találkozókon a központi kérdés a módosított Földtörvény alkalmazása volt, de napirendre kerültek helyi, sajátos gondok is.

 

***      Pénteken, január 9-én, Puskás Bálint szenátor és Tamás Sándor képviselő Kézdivásárhelyen találkoztak a kézdiszéki községek polgármestereivel, akikkel a Földtörvény végrehajtásával kapcsolatos kérdésekről folytattak tanácskozást.

Ugyancsak pénteken, január 9-én, Privatizáció, beruházás, adózás témával tanácskozásra került sor a kézdivásárhelyi városháza dísztermében, bank- és részvénytársaságok igazgatóinak, valamint magánvállakozóknak a részvételével. A Kézdiszéki Vállakozók Klubjának meghívására a rendezvényen részt vett Puskás Bálint szenátor és Tamás Sándor képviselő is.