1997

1997. szeptember 22., hétfő V. évfolyam, 1118. szám

***      Szerkesztőségek, hírügynökségek figyelmébe!

 

                                                                 KÖZLEMÉNY

 

Az RMDSZ Sajtóirodája ezúton hozza az írott és elektronikus sajtó, valamint a hazai és a Bukarestben mőködő külföldi hírügynökségek tudomására, hogy az RMDSZ V. Kongresszusát Marosvásárhelyen, a Sportcsarnokban tartja ez év október 3– 4-én. A sajtó képviselői a 065-218692 tel/fax számon jelenthetik be részvételi szándékukat, illetve szerezhetnek akkreditálást a kongresszus munkálataira. A bejelentkezettek számára –  kérésre –  a helyek függvényében –  tudnak szállást foglalni a szervezők, természetesen az igénylő költségére.

A bejelentkezés határideje: 1997. szeptember 26, péntek.

 

***      Markó Béla szövetségi elnök 1997. szeptember 26-án, pénteken de. 10 órára tanácskozást hívott össze a marosvásárhelyi Bernády-házba (Horea utca).

A meghívóban a szövetségi elnök rámutat arra, hogy az SZKT székelyudvarhelyi ülésén idő hiányában nem tudták véglegesíteni a program-dokumentumokat és az alapszabályzat-módosításokra vonatkozó ajánlások vitáját sem sikerült befejezni, ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy a szövetség felelős tisztségviselői a kongresszus előtt még egyszer tanácskozzanak, és a tanácskozás nyomán határozott ajánlásokat tehetnének a kongresszusnak.

A megbeszélésre meghívót kapott az SZKT és a SZET Állandó Bizottsága, a szenátusi és a képviselőházi frakciók vezetősége, a területi elnökök, a platformok és pártok elnökei, a MIT elnöke, az OÖT elnöke, az RMDSZ ügyvezető elnöke, a tiszteletbeli elnök és az RMDSZ két minisztere.