1997

1997. március 26., szerda V. évfolyam, 995. szám

***      Kedden, március 25-én délután a szövetség bukaresti székházában együttes ülést tartott az RMDSZ szenátusi és képviselőházi frakciója. A megbeszélésen a kormány reformprogramjának megvalósításához szükséges törvénycsomag parlamenti támogatásáról, a koalíciós partnerekkel való egyeztetés és folyamatos konzultáció kérdéseiről folyt tanácskozás.

A parlamenti frakciók tanácskozása után Markó Béla szövetségi elnök jelenlétében került sor az RMDSZ-vezetés és a szövetség kormányzati tisztségviselőinek rendes heti találkozójára, amelyen a kormányzati tevékenység aktuális kérdéseiről folyt eszmecsere, különös tekintettel a kormány, a minisztériumok és más állami intézmények helyi képviseleteinek vezetésében történő változások lassú ütemére.

 

***      Pál Árpád, az RMDSZ jelöltje győzött a gyergyószentmiklósi polgármester-választás második fordulójában. A vasárnap, március 23-án lezajlott választásokon a város jelenlegi megbízott polgármestere a szavazatok nagy többségét szerezte meg: a 7.602 érvényes szavazatból 7.162-t. Seer Mihály független jelölt 947, Mihai Bânőu ny. orvos a DP színeiben 356, Szakálli Ferenc független jelölt 87, Costel Ambrus (SZMP) pedig mindössze 50 szavazatot kapott.