1997

1997. július 2., szerda V. évfolyam, 1062. szám

***      Kedden, július 1-én tanácskozott a RMDSZ Kolozs Megyei Elnöksége a szervezet Kolozsvár kerületi elnökeivel. A tanácskozáson a megyei elnökség ismertette az utóbbi két hónapban kifejtett tevékenységét, a kerületi elnökök pedig tolmácsolták a megyei vezetésnek a kerületi szervezetek elvárásait, amelyek főleg szervezési és közmővelődési problémák megoldására vonatkoznak.

 

***      1997. július 2-án, szerdán, Kolozsváron találkoztak a megye RMDSZ polgármesterei és alpolgármesterei a megye önkormányzati vezetőségével.

A tanácskozáson részt vett Pálffy Zoltán, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-frakcióvezetője és Sebesi Karen Attila közmővelődési alelnök.

Boros János megyei elnök ismertette a 22-es számú Sürgősségi kormányrendeletet, majd megvitatták e jogszabály alkalmazási lehetőségeit, különösképpen ami a magyar nyelv közigazgatásban való használatát, valamint a helységnévtáblák és a közhivatalok kétnyelvő feliratozását illeti.

A szokásos kéthavi tanácskozáson ezenkívül gyakorlati közigazgatási kérdéseket is megvitattak. A polgármesterek által fölvetett problémákat az RMDSZ megyei elnöksége megoldás végett továbbítja a megyei tanácsosokhoz, a prefektúrára, illetve ha központi megoldást kívánnak, a megye parlamenti képviseletéhez.