1997

1997. február 6., csütörtök V. évfolyam, 961. szám

***      Február 7-én, pénteken, délután 17 órakor a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat rendezésében a Találkozók magyar írókkal, költőkkel sorozat keretében a budapesti Kossuth Klubban Markó Béla költői estjére kerül sor Másoknak énekelnék jobb időket címmel. A TIT  meghívásának eleget téve Markó Béla pénteken Budapestre utazik, hogy jelen lehessen a rendezvényen.

 

***      A Moldovai Csángómagyarok Szövetsége 1997. február 3–9-e között Szovátán Csángómagyar közmővelők népfőiskolája címmel egyhetes felkészítőt tart a szövetség munkájába a közmővelődés terén bekapcsolódni kívánók részére. A 15 résztvevőt a moldovai csángó falvakból toborozta Csicsó Antal a szövetség ügyvezető elnöke, az összejövetel főszervezője, a programot pedig az RMDSZ Mővelődési és Egyházügyi Főosztálya, valamint a Romániai Magyar Népfőiskolai Társaság közremőködésével állították össze. A rendezvény előadói főleg közmővelődés-szervezésről, a pályázatok útján történő pénzszerzés lehetőségeiről és módozatairól, a csángó kultúráról, néprajzról, dalkincsről, a kétnyelvőség problémájáról beszélnek a jövendőbeli csángó mővelődés szervezőinek. Előadók: Kallós Zoltán, Halász Péter, Harangozó Imre, Kóka Rozália, K. Molnár Erika, Deák Judit néprajzkutatók, valamint Pozsony Ferenc egyetemi tanár, dr. Abrám Zoltán népfőiskola-szervező. Az RMDSZ Mővelődési és Egyházügyi Főosztályát Dáné Tibor Kálmán mővelődési előadó képviseli.

 

***      Megváltozott Szilágyi Zsolt Bihar megyei képviselő nagyváradi irodájának a telefonszáma. Az új telefon/fax szám: 059-131279.