1997

1997. február 25., kedd V. évfolyam, 974. szám

***      Február 25-én, kedden délelőtt Markó Béla szövetségi elnök az RMDSZ bukaresti székházában fogadta Orbán Viktort, a FIDESZ-Polgári Párt elnökét, országgyőlési képviselőt, a Magyar Országgyőlés Európai Integrációs Bizottságának elnökét, aki hivatalos látogatáson Romániában tartózkodik.

A találkozón aktuális bel- és külpolitikai kérdésekről folyt eszmecsere.

 

***      Hétfőn, február 24-én délután a Képviselőház Külügyi Bizottságának tagjai találkoztak Orbán Viktorral, a FIDESZ-Polgári Párt elnökével, az Országgyőlés Európai Integrációs Bizottságának elnökével, aki hivatalos látogatást tesz Romániában. A találkozón az RMDSZ részéről jelen voltak dr. Kelemen Attila és Szilágyi Zsolt, a Képviselőház külügyi bizottságának tagjai.

 

***      Hétfőn, február 24-én, Asztalos Ferenc frakcióalelnök, a Képviselőház Oktatásügyi Bizottságának alelnöke és Béres András oktatási államtitkár találkozott a 15 nemzeti kisebbség képviselőházi frakciójával. Túl a személyes ismerkedésen, a megbeszélésen sor került a megoldásra váró kisebbségi oktatási gondok feltérképezésére, és körvonalazódtak a szükséges folyamatos együttmőködés módozatai.