1997

1997. február 21., péntek V. évfolyam, 972. szám

***      Tisztújító közgyőlést tartott Resicabányán február 13-án a Krassó-Szörény megyei RMDSZ. Az ülés szokatlanul nagy érdeklődést váltott ki, jelen volt a helyi elektronikus sajtó is. A jelenlévők meghallgatták Huszti András megyei elnök beszámolóját, majd a pénzügyi jelentést. Ezt követően kettős jelölés alapján (Huszti András és Makay Botond pályázott az elnöki tisztségre), titkos szavazással megválasztották a Krassó-Szörény megyei RMDSZ új elnökét Makay Botond református lelkész személyében.

Ezután megválasztották a megyei szervezet új választmányát, amelyben helyet kaptak a körzeti szervezetek  (Resicabánya, Nándorhegy, Karánsebes, Boksánbánya) képviselői. A választmány ezután kijelölte az Állandó Bizottság tagjait Beke László mérnök (egyben ügyvezető elnök), Nagy Péter ny. vegyésztechnikus, Huszti András mérnök, Szántó Lehel ny. orvos, Sarkadi Mihály ny. technikus, Tiba Katalin óvónő és Seres Adél tanárnő személyében. Hasonlóképpen megválasztották az Etikai Bizottság és az Ellenőrző Bizottság tagjait.

 

***      Február 17-i ülésén a gyergyószentmiklósi városi RMDSZ választmánya eldöntötte, hogy a szervezet jelöltjét a március közepén esedékes polgármester-választásra előválasztások útján jelöli ki. Ugyanezen az ülésen kidolgozták az előválasztások ütemtervét is. A két jelölt: Páll Árpád ideiglenes polgármester és Romfeld János tanácsos, jelenlegi alpolgármester. A mozgóurnás előválasztás február 21–23-a között zajlik, majd február 24–26-án, 10–13 óra között az RMDSZ városi székházában felállított urnákban adhatják le voksukat azok, akiknek 21–23-án nem sikerült szavazniuk.

 

***      Pénteken, február 21-én, a Szenátus és a Képviselőház együttes ülésén Verestóy Attila szenátor, a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét felügyelő képviselőházi-szenátusi közös állandó bizottság tagja letette a hivatali esküt.