1997

1997. december 17., szerda V. évfolyam, 1177. szám

***      December 17-én, szerdán került sor, ezúttal a Szenátus épületében, az RMDSZ-vezetés szokásos heti megbeszélésére a szövetség kormányzati tisztségviselőivel. A tanácskozáson, mint rendesen, jelen voltak a szenátusi és képviselőházi frakciók vezetőségei, az RMDSZ miniszterei és államtitkárai, valamint más, kormányzati tisztségviselői. Markó Béla politikai helyzetelemzése után, amelyben a szövetségi elnök külön kitért a Tanügyi törvény módosítására vonatkozó Sürgősségi kormányrendelet szenátusi vitájára és a végső szavazásra, illetve az ezzel kapcsolatos koalíciós egyezség megszegésére, az RMDSZ követendő taktikájáról alakult ki élénk eszmecsere, az SZKT és a SET közös ülésén hozott határozatok szellemében. Ezt követően a kormányzati tisztségviselők beszámoltak tevékenységük fontosabb vonatkozásairól, a felvetődött problémákról, gondokról, mérlegelték a lehetséges megoldásokat.

 

***      Csütörtökön, december 18-án, 13.00 órai kezdettel kerül a szövetség bukaresti székházában az RMDSZ-vezetés utolsó idei sajtóértkezletére, amelyen Markó Béla szövetségi elnök és az RMDSZ más vezetői vesznek részt.

 

***      Megváltozott a Szilágy megyei RMDSZ zilahi székházának telefonszáma. Az új hívószám, amely egyben fax is: 060-661-685.