1997

1997. augusztus 1., péntek V. évfolyam, 1083. szám

***      1997. július 25–31-e között Forrásligeten (Máramaros megye) szervezte meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség az East-Fest mûvelôdési ifjúsági tábort, melynek egyik célja az volt, hogy az erdélyi magyar ifjúsági szervezetek tagjai meg tudják tárgyalni gondjaikat, terveiket, illetve egyeztessék a közös cselekvési módozatokat. A tematikus mûhelyekkel párhuzamosan különbözô kulturális programok kerültek megrendezésre.

Az RMDSZ és az ifjúsági szféra címû megbeszélésen részt vett Nagy Zsolt az RMDSZ ügyvezetô alelnöke és Antal Attila, az RMDSZ Ifjúsági Fôosztályának elôadója is. A megtárgyalt témák között szerepelt még az önálló magyar felsôoktatás kérdése és a VII. Erdélyi Diáktalálkozó megszervezése.

A romániai magyar ifjúsági szervezetek tagjain kívül a táborba eljött több magyarországi és nyugateurópai magyar szervezet képviselôje is.

 

***      Augusztus 1-e és 3-a között Félix-fürdôn kerül sor a Bihar megyei Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) szervezésében a Határmenti Nemzetközi Ifjúsági Találkozóra. A jellegzetes ifjúsági programokon kívül egyetemi felvételi tájékoztatóra is sor kerül (augusztus 2-án), melyen a kolozsvári, temesvári, marosvásárhelyi, aradi és brassói diákszövetségek képviselôi ismertetik a felvételizôk lehetôségeit a nagyobb egyetemi központokban.