1996

1996. október 17., csütörtök IV. évfolyam, 889. szám

                                                              Választási hírek

 

***      Október 16-án, szerdán Frunda György szenátor, az RMDSZ államelnökjelöltje Vâlcea megyében folytatta kampánykörútját.

A vâlceani Falumúzeumban az intézmény igazgatója fogadta az államfőjelöltet és a kíséretében lévő RMDSZ-tisztségviselőket, majd bemutatta a skanzen legjelentősebb tárgyait, köztük a híres horezui kerámiát és a vidék hagyományos népviseletének legértékesebb darabjait. Frunda György megtekintette a múzeum területén álló  egykori községi iskola épületét, amely Spiru Haret minisztersége alatt létesült.

A látogatás következő állomása a Râmnicu Vâlcea-i Szakszervezeti Mővelődési Ház volt, ahol nagyszámú érdeklődő részvételével polgári fórumra került sor. A választási nagygyőlésen jelen volt a megyeszékhely két alpolgármestere, valamint az RMDSZ nagyszebeni, medgyesi és kiskapusi szervezeteinek jelöltjei a parlamenti választásokon, továbbá Frunda György államfőjelölt kampánystábjának több tagja: Tokay György és Székely Ervin képviselők, Niculescu Antal szóvivő, kampánystábvezető.

Választási programjának, az RMDSZ politikai kínálatának bemutatása után Frunda György válaszolt a hallgatóság kérdéseire, többek között azokra, amelyek Románia euro-atlanti integrációs esélyeire, valamint a rromák társadalmi beilleszkedésére vonatkoztak.

 

***      Frunda György, az RMDSZ államfőjelöltje csütörtökön, október 17-én Maros megyében folytatja kampánykörútját. Délután 17 órakor Dicsőszentmártonban, este 19.30-kor pedig Szovátán találkozik a választókkal.

 

***      Kovászna megyében október 18-án, pénteken Erdőfülén, Olaszteleken, Székelyszáldoboson és Baróton vesznek részt kampánygyőlésen a Háromszéki RMDSZ szenátor- és képviselőjelöltjei. A hét végén pedig újabb találkozókra kerül sor: október 19-én, szombaton Kilyénben, Papolcon, és Zágonban rendeznek kampánygyőléseket, október 20-án, vasárnap pedig Alsólemhényben, Málnásfürdőn mutatkoznak be az RMDSZ szenátor-, illetve képviselőjelöltjei.

 

***      Brassó megyében szombaton, október 19-én Olthévizen mősorral egybekötött választási győlést szerveznek. Az este 19.00 órakor kezdődő rendezvényen a brassói Búzavirág népitáncegyüttes vendégszerepel, a találkozón részt vesz Kovács Csaba képviselő- és Aranyos István szenátorjelölt.

Október 20-án, vasárnap délelőtt Bodolán Kovács Csaba és Aranyos István, Homoródon pedig az RMDSZ megyei listájának második és harmadik helyén szereplő jelöltjei találkoznak a választókkal, szentmise után.

 

***      Maros megyében október 18-án 17.00 órától a Kultúrpalota Kistermében a Pro Democratia nem kormányzati szervezet meghívására dr. Elek Barna RMDSZ-képviselő vesz részt azon a nyilvános kerekasztal-beszélgetésen, amelyen a pártok képviselői négyéves tevékenységükről, tapasztalataikról, további terveikről, célkitőzéseikről számolnak be.