1996

1996. december 17., kedd IV. évfolyam, 932. szám

 

***      December 17-én, kedden, a napirend előtti felszólalások során a Képviselőházban Tamás Sándor Kovászna megyei képviselő az 1989 decemberi forradalom temesvári kirobbanásának 7. évfordulója kapcsán szorgalmazta a forradalmárok megkínzóinak és az áldozatok gyilkosainak felelősségre vonását, az igazság kimondását az 1989. decemberi forradalomról.

„Meg kell vallanunk mindazt, amit tudunk, mert csak akkor lehetünk szabadok, ha lesz bátorságunk kimondani az igazságot” – hangoztatta az RMDSZ-képviselő.

 

***      Szombaton, december 14-én, tisztújító közgyőlést tartott az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete. A közgyőlés elfogadta az új alapszabályzat tervezetét, struktúráját, azzal a kikötéssel, hogy alkalmazása közben a Megyei Képviselők Tanácsa fogadjon el finomítási javaslatokat, amelyeket a következő Megyei Küldöttgyőlés elé terjeszt véglegesítésre.

A Megyei Küldöttgyőlés elfogadta az MKT-, a megyei elnöki, a városi elnöki és területi elnöki tisztségekre, továbbá az Ellenőrző Bizottság, valamint az Etikai Bizottság összetételére tett javaslatokat.

Ezután megtörtént a tisztújítás: a küldöttgyőlés Nedeczky Lászlót választotta a Brassó megyei szervezet elnökévé. Brassó városi elnök Benedek Imre lett. A további területi elnökök: Kárpátkanyar – Magdó János; Észak-Nyugat Barcaság – Csegedi András; Fogaras vidéke – Szabó Gábor; Kőhalom vidéke – Kovács Károly.

Önkormányzati MKT-tagok: Mina László (Brassó), Gellérd Lajos (Kárpátkanyar), Ferenczi Árpád (Észak-Nyugat Barcaság), Fülöp Tibor (Fogaras vidéke), Dibernándó László (Kőhalom vidéke).

Ugyancsak megválasztották a területi MKT-tagokat is.

 

***      December 13-án tisztújító közgyőlést tartott az RMDSZ Nagybánya Központú Területi Szervezete. Az ülésen az elnök és alelnökök, valamint az Ellenőrző Bizottság beszámolónak meghallgatása és megvitatása után módosították a szervezet alapszabályzatát, majd megválasztották az új Elnökséget. Ezt követően az Elnökség megválasztotta a nagybányai RMDSZ új elnökét Olajos Pál László személyében.