1996

1996. augusztus 1., csütörtök IV. évfolyam, 835. szám

***               1996. július 31-én, Kolozsváron tartotta első ülését az RMDSZ Kampányelnöksége. Az ülésen részt vett Markó Béla szövetségi elnök, Takács Csaba ügyvezető elnök és Csávossy György, a Szövetségi Egyeztető Tanács elnöke. A testület meghallgatta Takács Csaba kampányigazgató tájékoztatóját a parlamenti- és az elnökválasztási kampány eddigi előkészületeiről, majd kidolgozta és elfogadta az Országos Kampánystáb hatásköréről és feladatairól szóló szabályzatot.

 

Az Országos Kampánystáb hatásköre és feladatai

 

  1. Megszervezi és irányítja az országos kampányt.
  2. Javaslatot tesz a választási stratégiára és jóváhagyásra előterjeszti a Kampányelnökségnek.
  3. Kidolgozza az országos kampány munkatervét, véleményezi a területi munkaterveket.
  4. Az SZKT július 14-i Az 1996-os parlamenti jelölések módszeréről szóló Határozatának megfelelően elkészíti a jelöltállítás naptári tervét, megállapítja a kötelező határidőket.
  5. Figyelemmel kíséri és összehangolja az SZKT fenti határozatának végrehajtását. Amennyiben rendellenességet tapasztal, eljár a határozat betartása érdekében.
  6. Elkészíti a kampányköltségvetést és jóváhagyás végett előterjeszti a szövetségi elnöknek és az Ügyvezető Elnökségnek.
  7. Tájékoztatás és konzultáció végett, illetve a kampány összehangolása érdekében tanácskozásra hívja össze a területi kampánystáb-vezetőket.
  8. Felügyeli, országos és helyi szinten, a választási stratégia hatékony érvényesítését a kampányban.
  9. Felel a választással kapcsolatos információk begyőjtéséért és továbbításáért.
  10. Felügyeli a választási törvényből a szövetségre háruló kötelezettségek teljesítését, illetve a törvény által biztosított jogok érvényesítését.
  11. Biztosítja a Kampányelnökség rendszeres tájékoztatását.
  12. Szükség esetén kéri a szövetségi elnöktől a Kampányelnökség összehívását.