1995

1995. július 31., hétfő III. évfolyam, 585. szám

*** Bíró Anna-Mária, a Szövetségi Elnök külpolitikai tanácsosa részt vesz az ENSZ Kisebbségvédelmi Albizottságának 1995. augusztus 1–9-e között Genfben tartandó évi ülésén.

Bíró Anna-Mária a hágai központú Unrepresented Nations and Peoples (UNPO) nevében Az ENSZ és a kisebbségi jogok címmel tart elôadást az ülésen.

*** Augusztus 1-tôl hatályba lép a szociális segélyre vonatkozó 67/1995-ös számú törvény. A törvény alkalmazására vonatkozó metodológiai normákat a kormány csak július 28-án hagyta jóvá, így azok a Hivatalos Közlönyben (Monitorul Oficial) még nem jelenhettek meg. Viszont az RMDSZ megszerezte a Munkaügyi Minisztériumtól az alkalmazási normákat, amelyek az RMDSZ Ügyvezetô Elnöksége útján a legrövidebb idôn belül eljutnak a szövetség megyei szervezeteihez, ahol az érdekeltek eligazítást kaphatnak. Kerekes Károly képviselô közli ezzel kapcsolatban, hogy a törvény szerint szociális segélyre jogosultak kérelmeiket a lakhely szerinti polgármesteri hivatalhoz nyújthatják be, ahol egy típuskérvényt kell kitölteniük.