1994

1994. szeptember 15., csütörtök II. évfolyam, 369. szám

*** Románia Parlamentjének a meghívására, a szeptember 15–16-án megrendezésre kerülő Közép-Európa és kisebbségei címő kollokviumon való részvétel céljából, Bukarestbe érkezett Gellért Kis Gábor magyar parlamenti képviselő (MSZP, az Országgyőlés Emberjogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnöke, valamint Keresztes Sándor képviselő (KDNP), a magyar Országgyőlés Külügyi Bizottságának, továbbá Emberjogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának a tagja.
A magyarországi hivatalos vendégek szeptember 14-én látogatást tettek a Képviselőház Emberjogi Bizottságánál, majd pedig megbeszélést folytattak az RMDSZ-szenátorok és képviselők egy csoportjával a Szövetség Elnöki Hivatalában.

*** 1994. szeptember 14-én Bíró Anna-Mária, a szövetségi elnök külpolitikai tanácsosa, a bukaresti Szövetségi Elnöki Hivatalban fogadta Jan H. De Royt, a Holland Királyság bukaresti Nagykövetségének első tanácsosát. A holland diplomata kérésére létrejött találkozón az RMDSZ tevékenységéről, célkitőzéseiről és ezen belül a kisebbségi oktatásra vonatkozó törvénytervezetről esett szó.