1994

1994. március 4., péntek II. évfolyam, 234. szám

*** A Maros megyei RMDSZ szervezésében folytatódik a falujárás. Március 6-án, vasárnap a következő helységekben rendeznek találkozókat:
Disznajón, 12 órától Elek Barna képviselő, dr. Kerek István megyei alelnök és Márk Endre, a szászrégeni RMDSZ elnöke találkozik a helybéli RMDSZ-tagokkal és vezetőkkel, a falu választópolgáraival.
Marosvécsen délután 4 órától Frunda György szenátor, Darvas Ignác, a szászrégeni RMDSZ alelnöke és Dombi Jenő agrármérnök találkozik a község vezetőivel és választópolgáraival.
Péterlakán ugyancsak délután, 17 órától, Zonda Attila, a Maros megyei RMDSZ alelnöke és Lokodi Edit megyei tanácsos vesz részt a falu lakosságával szervezett találkozón.

*** 1994. március 3-án megtartott győlésén az RMDSZ szenátusi frakciója egyhangúlag elhatározta, hogy felkéri a Szövetség Operatív Tanácsát, mentesítse Takács Csabát, az RMDSZ ügyvezető elnökét a parlamenti képviselői mandátumáról való lemondási kötelezettsége alól, a következő SZKT-ig. A határozatról Szabó Károly frakcióvezető és Buchwald Péter titkár értesítette a Szövetségi Elnöki Hivatalt.