1994

1994. augusztus 31., szerda II. évfolyam, 358. szám

*** Az RMDSZ Maros megyei szervezetének kezdeményezésére és kiadásában, a Népújság c. megyei magyar napilap kivitelezésében szerdán, augusztus 31-én, a lap 4–5-ös belső oldalain, megjelent a Maros megyei szervezet RMDSZ Hírmondó elnevezéső tájékoztató kiadványa.
Az ezután havi rendszerességgel megjelenő kiadvány célja az információáramlás minden irányú biztosítása, közérdekő híranyagok közlése, a szervezeti tevékenység népszerősítése, a tagság legkülönbözőbb problémákról alkotott véleményének feltérképezése és közreadása. Szerkesztőink szándéka szerint egyfajta tükör szerepét hivatott betölteni ez a szerény kiadvány, melyen keresztül a tagság – mint egy szélesre tárt ablakon keresztül – betekintést nyer a megyei szervezet életébe, megláthatja az RMDSZ-t, vagyis önmagát. „Mert ez a szervezet olyan, amilyenné alakítja tagsága – idézzük a Beköszöntő c. szerkesztői cikkből –, mint ahogy ez a lap is olyan lesz, amilyenné formálni fogja a kedves olvasó.”
Az első szám fő rovatai: Pulzus (a megyei szervezetek tevékenységének eseménynaptára); Volt-Van-Lesz (adatok a vidéki szervezetek életéből, tevékenységéből); Fórum (politikai rovat); Az ernyő alól (a megyében mőködő társszervezeteknek biztosított rovat tevékenységük népszerősítésére). Az első szám közli a Maros megyei szervezet Szeptemberi munkatervét, továbbá RMDSZ-Humor rovatot is tartalmaz.
A Maros megyei szervezet havonta két újságoldalon megjelenő Hírmondójának felelős szerkesztője Zonda Attila.